ENTREPRENAD LIVE: Uppdaterad lastmaskin möter de senaste kraven

Wiklund Trading visade den nya lastmaskinen V80 från Yanmar på Entreprenad Live. Maskinmodellen har uppdaterats med tillverkarens egen motor för att möta de senaste emissionskraven.

Wiklund Trading visade en uppdaterad version av Yanmars lastmaskin V80 på Entreprenad Live.

Maskinen klarar de senaste avgaskraven, steg V, utan vare sig partikelfilter eller adblue. Motoreffekten är 63 hästkrafter.

- Det har blivit en mycket rappare maskin, som svarar direkt, säger Martin Täljemark, säljare på Wiklund Trading i Billeberga.

Designen har gjorts om, vilket bland annat förbättrat sikten bakåt. Hytten är i stort sett den samma, men man har lagt till några funktioner, bland annat usb-laddare. Som tillval finns backkamera och trycklös tredjefunktion. Tipplast är 3,7 ton och maskinens arbetsvikt 4,9 ton.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 18 september 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Digitalt, självkörande och klimatsmart – så tror Bomag om framtiden

Under två dagar har Bomag bjudit in kunder och press till ”Innovations Days” vid fabriken och huvudkontoret i Boppard, en timmas bilresa norrut från Frankfurt. Den röda tråden genom dagarna har varit de tre ledorden; digitalisering, automatisering och minskade utsläpp. Bland annat har den självkörande välten Robomag  BW154 visats, som man kunnat se för första gången på Bauma tidigare i år.

 

Kommentera