Tredje och sista finalisten i Cats förartävling utsedd

Under Entreprenad Live förra veckan utsågs den tredje och sista finalisten som får representera Sverige i Europafinalen i Caterpillar Operator Challenge som äger rum om några veckor. Han heter Magnus Rundberg och kommer från Hässleholm.

Magnus Rundberg blev den tredje och sista finalisten som knep en plats i det svenska laget i Caterpillar Operator Challenge. Om mindre än en månad väntar Europafinalen i Malaga. Foto: Pon

Magnus Rundberg vann med 142,28 poäng vilket var 9,5 poäng före tvåan Christer Persson, Cliffton som fick 131,74 poäng och trean Per-Erik Johansson, Stråvalla Maskinstation som samlade ihop 117,61 poäng.

– Det känns bra, lite otippat men ibland har man tur. Jag var inte riktigt inställd på att vinna men jag gjorde mitt bästa och det räckte hela vägen, säger Magnus, i ett pressmeddelande.

Han driver Mjölkalånga Entreprenad, som hyr ut kompletta maskiner med förare till både företag och privatpersoner. Att maskinparken är bred kan ha varit en framgångsfaktor i tävlingen.

– Jag är van att köra olika maskiner och tycker det är roligt att testa de maskiner jag inte har provat. Jag har haft maskinintresset sen jag var liten och det har växt genom åren. Jag kör fortfarande maskin på heltid i jobbet, säger Magnus som just nu mestadels kör en skidsteer på asfaltsjustering. Längst erfarenhet har han dock av hjulgrävare som han kört i tio år.

De tre deltagarna i det svenska laget har alla bred samlad tävlingserfarenhet. Flera deltog i Caterpillars förartävlingar redan i början av 2000-talet. Magnus var också med i en förartävling som arrangerades av Caterpillar för tio år sedan.

– Då kom jag till Sverigefinalen som avgjordes på High Chaparall och slutade på en sjätte plats. Annars har jag inte tävlat förrän nu i helgen på Knutstorp Ring.

Vilka är dina främsta tävlingsegenskaper som förare? 

– Jag har genom åren byggt på mig en maskinerfarenhet och jag är lugn som person. Vår filosofi i företaget är också att vi ska lämna efter oss väl utförda arbeten. Vi ska inte förhasta oss utan det ska vara bra resultat med kvalitet. Den inställningen kanske också bidrar till att det går bra när jag tävlar.

Hur ska du förbereda dig inför finalen? 

– Jag ska behålla lugnet och köra flera olika maskiner i företaget innan vi åker dit. En fördel för mig kan vara att jag kör skidsteer. Det är inte alla som har vana av den maskintypen och den kan vara lite speciell att manövrera. Vi får kanske hoppas att den är med i tävlingen.

– Jag tror att motståndet blir hårt även om Sverige är i framkant när det gäller både utrustning och maskiner. Svenska förare ligger i topp på att köra och prestera bra. Men det finns även andra som är duktiga, till exempel förare från våra grannländer. Helt klart blir det tuff konkurrens!

 

Dessa tre försvarar Sveriges färger i Europafinalen 8-11 oktober i Malaga:

Janne Hirsikangas, Askersund

David Tomasson, Strömsund

Magnus Rundberg, Hässleholm

 

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 18 september 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste