Fler maskiner och traktorer stulna under första halvåret

Antalet stulna och efterlysta entreprenadmaskiner och traktorer har ökat under första halvåret i år, visar statistik från Larmtjänst. Över 100 stycken stals under perioden. Majoriteten av de stulna maskinerna återfinns inte. 

Antalet stulna maskiner och traktorer har ökat under första halvåret iår visar statistik från Larmtjänst. 

Under första halvåret i år har det efterlysts 35 traktorer och 74 entreprenadmaskiner. Av de 74 efterlysta maskinerna är det 26 hjullastare, 15 grävmaskiner och 12 kompaktlastare. Detta är en ökning jämfört med samma period ifjol då det efterlystes 29 traktorer och 66 entreprenadmaskiner. Det visar statistik från Larmtjänst.

Andelen traktorer och maskiner som inte har återfunnits är hög. Av de 35 efterlysta traktorerna är fler än hälften fortfarande borta. Andelen entreprenadmaskiner som inte har återfunnits är ännu högre. Av de 74 efterlysta maskinerna är 59 stycken, 80 procent, inte återfunna.  

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 19 september 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Digitalt, självkörande och klimatsmart – så tror Bomag om framtiden

Under två dagar har Bomag bjudit in kunder och press till ”Innovations Days” vid fabriken och huvudkontoret i Boppard, en timmas bilresa norrut från Frankfurt. Den röda tråden genom dagarna har varit de tre ledorden; digitalisering, automatisering och minskade utsläpp. Bland annat har den självkörande välten Robomag  BW154 visats, som man kunnat se för första gången på Bauma tidigare i år.

 

Kommentera