Manitou bygger en ny fabrik för bomliftar i Frankrike

Manitou-koncernen har påbörjat ett nytt fabriksbygge i Frankrike. I den nya fabriken som ska stå klar 2021 ska bomliftar byggas.

Manitou bygger en ny liftfabrik i Frankrike, som ska stå klar 2021. Investeringen ligger på 26 miljoner euro. Bild: Manitou

Den första stenen i fabriksbygget lades av Michel Denis, vd och koncernchef och Jacqueline Himsworth, styrelseordförande. Fabriken är en del av koncernens globala investeringsplan och ambitioner på denna marknad. Fabriken ligger bara tre kilometer från den befintliga liftfabriken, i Zone du Petit Tesseau i Candé. Anläggningen gör det möjligt för koncernen att svara på en strukturell marknadstillväxt i Europa och därefter i USA, där gruppen började distribuera sina produkter i slutet av förra året.

- Marknaden för liftar är en viktig ådra för koncernens tillväxt och ett segment som tilltalar fler och fler uthyrningsföretag, som står för majoriteten av våra kunder på denna marknad. Med detta får vi en modern fabrik avsedd för terränggående liftar, medan den befintliga anläggningen kommer att fokusera på industriplattformar. Vi behåller därför vår expertis i samma region, säger Sylvain André, fabrikschef.

Investeringen i fabriken ligger på 26 miljoner euro och ska stå klar 2021. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 20 september 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste