Ny kompakt sopmaskin

När Kärcher utformat sin nya sopmaskin MC250 har man utgått från kundernas önskemål. Det innebär bland annat en maskin som ger fri rörlighet i trafiken tack vare hög transporthastighet, gott om tillgängligt utrymme tack vare stor avfallsbehållare, och arbete i en bekväm hytt.

MC250 är en ny komfortabel sopmaskin från Kärcher, utformad utifrån kundönskemål. Foto: Kärcher

MC 250 kombinerar transporthastighet på hela 60 kilometer i timmen med behållarvolym 2,2 kubikmeter – för att både göra transportsträckorna effektiva och har gott om utrymme. Eftersom partiklar är en stor fråga i städer, lägger Kärcher stor vikt vid att hålla utsläppen så låga som möjligt. Vid partikelmätningar uppfyller MC 250 kraven för klassen 2,5 PM. Motorn är steg-V- klassad.

Luftflödet har optimerats genom CAD-simulering, vilket ytterligare förbättrar sopmaskinens effektivitet jämfört med föregående modeller. Exempelvis utgör fina dammpartiklar eller sandkorn inte större problem än grova partiklar. Borstsystemet tillåter individuell borststyrning och kan användas flexibelt, med två eller tre borstar, samt som ogräsborste. Dessutom är system för vattenåtervinning och en separat tank för smutsvatten inbyggda. För att spara tid på underhåll i det dagliga arbetet är alla servicekomponenter lätta att komma åt genom serviceluckor, och motorn är direkt åtkomlig tack vare att vattentanken kan fällas ut.

I den rymliga hytten finns integrerat värme- och luftkonditioneringssystem, liksom av mycket låg ljudnivå. LED-belysning, möjlighet till USB-laddning och rejäla förvaringsutrymmen bidrar också till den behagliga arbetsmiljön, liksom det beprövade manöverkonceptet med central display och ergonomisk manöverpanel. Den hydropneumatiska dämpningen med oberoende framhjulsupphängning på framaxeln ger utmärkt komfort genom att dämpa vid ojämnheter i underlaget.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 03 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste