Rototilt välkomnar Veidekkes initiativ

Veidekkes krav på säkerhetsfästen välkomnas bland annat av Rototilt, som sedan 2013 erbjudit säkerhetslåset SecureLock. Tillverkaren har nu gått ut med extra information om möjligheterna till eftermontering.

Rototilt välkomnar Veidekkes nya krav på säkerhetslås för säkra redskapsbyten. "Vi tror det beror på att branschen förstått värdet i ett säkerhetslås", säger Markus Olofsson, försäljnigschef på Rototilt. Foto: Rototilt

– Ett välkommet besked från en stor byggentreprenör. Rototilts lösning för säkra redskapsbyten har funnits under många år. Varför inte ställa krav på att det ska användas? säger Markus Olofsson, försäljningschef Sverige.

– Idag säljer vi nästan uteslutande tiltrotatorer och maskinfästen utrustade med SecureLock. Vi tror det beror på att branschen förstått värdet i ett säkerhetslås, fortsätter Markus Olofsson.

Efter Veidekkes skärpta säkerhetskrav har Rototilt informerat sina återförsäljare om möjligheten att eftermontera SecureLock.

– Tack vare vår tekniska plattform i Rototilt R kan vi erbjuda eftermontering av SecureLock för kunder med styrsystemen ICS, Prop och TLE/TE. Det gäller såväl tiltrotatorer som maskinfästen. Det är en viktig möjlighet för att uppfylla gällande säkerhetskrav, menar Markus Olofsson.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 03 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste