En miljon uppkopplade Volvofordon

Volvo överlämnade idag fyra grävmaskiner till den danska kunden GSV Materieludlejning. I och med det nådde fordonstillverkaren upp i en miljon levererade uppkopplade enheter.

Idag finns en miljon uppkopplad Volvo-fordon runt om i världen - och det är bara början, enligt Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt. Foto: Volvo

– De uppkopplade lösningarna ger högre fordons- och maskintillgänglighet för våra kunder, ökad säkerhet för förare, operatörer och andra trafikanter – och självklart – lägre utsläpp av koldioxid. Den första miljonen uppkopplade enheter är bara början: vi strävar efter att även fortsättningsvis vara ledande inom området, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef för Volvokoncernen, i ett pressmeddelande idag.

– Det här är en viktig milstolpe för Volvokoncernen och vi är glada att leverera maskiner som inte bara är robusta och anpassade för uppdraget, utan också är utrustade med uppkopplade tjänster för att göra kundens arbetsdag lättare, sa Jens Ejsing, vd vid Volvo Construction Equipment Danmark när han överlämnade nycklarna till Dan O. Vorsholt, vd vid GSV Materieludlejning.

Det är inte bara anläggningsmaskinerna som är uppkopplade, även från bussar och lastbilar samlas en stor mängd data in som bland annat används för att utveckla lösningar som ger både kunderna och samhället i stort ett verkligt mervärde. 

Uppkopplade Volvobussar använder till exempel ett system som gör att fordonet kan använda nedladdad data för att uppfylla lokala trafikrestriktioner så som utsläppszoner, bullerzoner och områden med hastighetsbegränsning. För maskinerna heter systemet som används Care Track, som gör det möjligt för kunder och återförsäljare att övervaka produktivitetsdata, planera service och underhåll och beställa reservdelar i förväg bland mycket annat.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 03 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste