Rejäl kraftsamling vid Aximas stora maskinvisning i Vinninga

Just nu pågår en av Sveriges största maskinvisningar. Det är Axima som står bakom och med sig har man ett 40-tal traktorer, ett tiotal entreprenadmaskiner och ett stort antal redskap, vagnar och tillbehör.
– Vi fick blodad tand efter förra året, då vi gjorde ett liknande arrangemang, säger Aximas vd Carl Lindell.

Just nu pågår en av de största maskinvisningarna i Sverige på Hasslösa flygfält utanför Lidköping. Visningen arrangeras av Axima, som även har med sig ett antal leverantörer. 

Maskinvisningen äger rum på Hasslösa flygfält i Vinninga i Västergötland, men lockar kunder från hela västra Götaland, Dalsland och Värmland.

Carl Lindell, vd på Axima, berättar att man fick blodad tand efter förra årets succévisning som lockade 700-800 besökare.

– Vi provade detta första gången förra året och då hade vi ungefär 700-800 besökare. En hel del hade åkt långt för att komma hit. Det var självklart att göra en likadan maskinvisning i år, berättar Carl Lindell.

Både ett stort antal traktorer och entreprenadmaskiner visas upp. Det finns tillfälle för besökarna att prata med både återförsäljare och representanter från leverantörerna men framförallt provköra produkterna, många av dem i sina rätta miljöer.

– Det är en av fördelarna med just den här platsen, att vi får köra på fälten och att besökarna verkligen får en chans att prova maskinerna ordentligt, fortsätter Carl Lindell.

På entreprenadsidan hade man med sig ett tiotal maskiner från JCB. För provkörning fanns denna JCB 51 R-1.

På entreprenadsidan hade man ett flertal lastmaskiner från JCB med sig. För provkörning fanns också femtonsgrävaren JCB 51 R-1 och alldeles rykande färsk hade man lyckats få hem den unika elgrävmaskinen som JCB presenterat tidigare i år dock enbart att klämma och känna på då man inte hunnit utrusta den ännu.

Lennart Olsson och Inge Gustafsson tyckte att det fanns mycket intressant att titta på på maskinvisningen. 

Två av besökarna som fanns på plats under fredagsförmiddagen var Inge Gustafsson och Lennart Olsson, som bor i närområdet.

– Väldigt bra visning, mycket intressant att titta på, kommenterar Lennart Olsson.

– Jag har mest tittat på entreprenadmaskinerna och provkört grävmaskinen, men har finns ju väldigt mycket, säger Inge Olsson.

Maskinvisningen pågår till och med lördag klockan 14.

Att få provköra maskinerna i fält var det många som uppskattade.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 04 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste