Rototilt tar innovativ teknik vidare

I våras presenterade Rototilt förbättringar i tiltrotatormodellerna R4, R5, R6 och R8 som ger längre livslängd, smidigare gång och mer precision. Nu införs samma innovativa teknik även i R3-modellen för grävmaskiner mellan 6-12 ton.

Intresset har varit stort sedan Rototilt lanserade sina produktförbättringar i våras.

– Vårt orubbliga engagemang för kundernas önskemål driver oss att kontinuerligt utveckla och

Sven-Roger Ekström, produktchef på Rototilt. Arkivbild

hela tiden bli bättre. Det känns jättekul att få presentera flera förbättringar på kort tid, säger Sven-Roger Ekström, produktchef.

Inbyggda smörjkanaler i snäckskruven smörjer bättre och ökar ytterligare livslängden på tiltrotatorerna. Rototilt har också infört snävare tillverkningstoleranser och förbättrad geometri i snäckväxelns delar som ger en mjukare gång med mindre friktion.

Sensorn för Rototilt Positioning Solution (RPS) har fått en ny konstruktion. Genom att flytta den från hydraulmotor till gavel blir avläsningen till grävsystemet i absoluttal med mer exakt precision.

Förbättringarna införs i R3-modeller som nu levereras från fabrik. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 07 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Digitalt, självkörande och klimatsmart – så tror Bomag om framtiden

Under två dagar har Bomag bjudit in kunder och press till ”Innovations Days” vid fabriken och huvudkontoret i Boppard, en timmas bilresa norrut från Frankfurt. Den röda tråden genom dagarna har varit de tre ledorden; digitalisering, automatisering och minskade utsläpp. Bland annat har den självkörande välten Robomag  BW154 visats, som man kunnat se för första gången på Bauma tidigare i år.

 

Kommentera