Wacker Neuson säljer till Husqvarna

Wacker Neuson har sålt sin betongglättarverksamhet till Husqvarna Group. Detta är ett led i att renodla verksamheten och fokusera på de produkter som är ryggrad i företaget.

Wacker Neuson säljer sin betongglättarverksamhet till Husqvarna Group. Foto: Wacker Neuson

– Genom att renodla vårt fokus på kärnkompetenser och produkter kan vi erbjuda våra kunder premiumkvalitet och enastående servicelösningar. Vi har beslutat att koncentrera oss ännu mer på våra kärnverksamheter, nämligen kompakt utrustning, kompakteringsutrustning, verktyg och vibratorer och att avyttra betongglättardelen, säger Martin Lehner, vd för Wacker Neuson Group.

– Glättare kompletterar vårt produktsortiment på ett utmärkt sätt genom att täcka hela processen, från markkomprimering till polerade betonggolv, och passar väl in i vår divisionsstrategi för att växa inom vår verksamhet för betongytor och golv. Genom tillägget av de åkbara glättarna kommer vi nu att kunna erbjuda ett komplett erbjudande för betongbeläggning och polering, vilket skapar ett stort värde för våra kunder, säger Henric Andersson, President Construction Division på Husqvarna, i ett pressmeddelande.

Husqvarnas produktsortiment kommer att lanseras i början av 2020. Som en del av avtalet kommer Husqvarna Group parallellt att tillverka glättar för Wacker Neusons vägnar.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 08 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Digitalt, självkörande och klimatsmart – så tror Bomag om framtiden

Under två dagar har Bomag bjudit in kunder och press till ”Innovations Days” vid fabriken och huvudkontoret i Boppard, en timmas bilresa norrut från Frankfurt. Den röda tråden genom dagarna har varit de tre ledorden; digitalisering, automatisering och minskade utsläpp. Bland annat har den självkörande välten Robomag  BW154 visats, som man kunnat se för första gången på Bauma tidigare i år.

 

Kommentera