Olofsfors fortsätter engagemanget mot cancer

Olofsfors kommer för tionde året att engagera sig och skänka pengar till cancerforskning. Under oktober månad kommer ett par rosa skogsmaskinsband att auktioneras ut på företagets hemsida och Olofsfors hoppas såklart kunna överträffa fjorårets succé. 

Baktill från vänster Karin Österlund, Karin Weinehall, Maria Karlsson, Leif Åke Holmlund och Göran Nyberg. På var sin sida om bandet är marknads- och försäljningschef Daniel Domeij och marknadsföringsansvarig Maria Öhman som stödjer sina kollegor och kampen mot cancer. Foto: Olofsfors

Olofsfors har sedan 2010 auktionerat ut ett par rosa band till förmån för cancerforskning. Det var det året en av de anställda på Olofsfors gjorde kopplingen mellan Rosa bandet och de skogsmaskinsband som företaget tillverkar och levererar världen över. Närmare 800 000 kr har sedan dess skänks till cancerforskning.

— Olofsfors engagemang och kommunikation att det finns rosa band och det finns rosa skogsmaskinband blev verkligen lyckat förra året. Pengarna från auktionen bidrar till bröstcancerforskning men även stöd till drabbade och närstående. Vi är oerhört tacksamma över att samarbetet fortsätter. Det gör att vi kan driva arbetet vidare för att nå vår vision att ingen ska drabbas av bröstcancer, säger Marit Jenset, generalsekreterare, Bröstcancerförbundet.

I fjol stod slutkampen mellan Ponsse AB och ett estniskt företag, MFO OÜ, där det i slutändan blev till Estland som det rosa bandet fick skickas. Slutbudet och summan som kunde skänkas till bröstcancerförbundet blev hela 155 000 kr.

—  Det blir tufft att överträffa fjolårets rekordbelopp, men vi hoppas såklart att fler företag än vi ser värdet av auktionen och att vi tillsammans kan bidra med ännu ett rekord för att hjälpa till att driva forskningen vidare, säger Göran Nyberg, vd på Olofsfors, som själv varit drabbad cancer, men idag är helt frisk.

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 08 oktober 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste