Så går det för svenskarna i Cats final

Igår inleddes Europafinalen i Caterpillar Operator Challenge i Malaga och från Sverige tävlar Janne Hirsikangas, Magnus Rundberg och David Tomasson. Totalresultatet från första dagen visar att de svenska förarna har gjort bra ifrån sig.

Det svenska laget som just nu tävar i Malaga består av Janne Hirsikangas, Magnus Rundberg och David Tomasson.

– Om jag summerar första dagen så hade jag goda förväntningar och trodde nog att det skulle vara lättare. Det gäller att inte chansa för mycket och gör man ett misstag är det lätt att nerverna kommer fram och dagens grenar var nog inte de som passar mig allra bäst, söger Janne Hirsikangas.

Tävlingen som inleddes under tisdagen pågår i tre dagar vid Caterpillars utbildnings- och demonstrationscenter i spanska Malaga. Totalt deltar 29 förare från 15 olika länder.

Europafinalen består av fem olika grenar med hjullastare, grävmaskin och bandschaktare och bygger på precision, produktivitet, säkerhet och att använda sig av maskinernas teknologier. Varje förare ingår i en grupp med andra deltagare. Det är inte bara den som kör snabbast som vinner utan det gäller även att slippa tidstillägg, till exempel om man råkar stöta till föremål i en hinderbana, lastar en dumper med för lite eller mycket material eller om man inte kliver in i maskinen på ett säkert sätt med trepunktsgrepp.

Tisdagsförmiddagen bestod av genomgångar av tävlingsgrenarna. Ingen av deltagarna hade någon förhandsinformation, allt för spänningens skull och att alla ska tävla på samma villkor.

Under eftermiddagen fick varje deltagare tävla i två olika grenar. Magnus Rundberg lyckades allra bäst av svenskarna och tog ledningen i sin grupp efter fin körning med bandschaktaren Cat D5N och grävmaskinen Cat 336 i grenarna ”Precision push” och ”Watch your weight”. David Tomasson fick andra snabbaste tid i sin grupp och endast ett tidstillägg i grenen ”Lift me up” som bestod av en hinderbana med grävmaskinen Cat 320 och ett lyft betongblock. Även Janne Hirsikangas lyckades bra med en snabb tid i hjullastargrenen ”Load me up” och en total tredjeplats i sin grupp. 

– Jag ser fram emot den kommande grenen med bandschaktaren. Eftersom jag har en sådan i företaget och kör den själv så har jag nog en fördel där, säger Janne Hirsikangas.

Utdrag ur resultatet från första dagens tävlingar. Placeringarna är i respektive förargrupp:

Magnus Rundberg, 1:a plats

Janne Hirsikangas, 3:e plats

David Tomasson, 4:e plats

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 09 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste