McCloskey-förvärv är klart

I juni tillkännagav Metso att man hade för avsikt att förvärva den kanadensiska tillverkaren av kross- och siktningsutrustning McCloskey. Efter att konkurrensmyndigheterna sagt sitt har affären nu fått grönt ljus och slutfördes den 1 oktober.

Metso har förvärvat den kanadensiska tillverkaren McCloskey. Affären blev klar den 1 oktober. Foto: Metso

Med detta förvärv utvidgar Metso sitt globala utbud inom ballastproduktion och når därmed kundkretsen entreprenörer verksamma inom mark och anläggning.

– Det strategiska förvärvet passar Metso utmärkt eftersom det stärker vårt område Aggregates (Ballastproduktion) och balanserar vår traditionella gruvfokuserade portfölj. Med McCloskey som del av Metso har vi möjlighet att bättre ta del av den intressanta och långsiktiga tillväxten av mobil utrustning inom ballastindustrin, säger Pekka Vauramo, vd och koncernchef på Metso.

– Detta förvärv utvidgar vårt erbjudande till nya kundsegment och applikationsområden. Med McCloskeys kapacitet och tekniska lösningar stärker vi vår förmåga att möta olika kundbehov genom kompletterande kanaler och erbjudanden. Vi är övertygade om att McCloskey kommer att anpassa sig bra till Metso, och vi är glada att välkomna nya kollegor till Metsofamiljen,  säger Markku Simula, vd för affärsområdet Aggregates Equipment på Metso.

Förvärvet tillkännagavs i juni i år och finansierades, som tidigare meddelats, med ett lån på 300 miljoner euro, i september.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 09 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste