Stölderna fortsätter öka

Stölderna av maskiner och traktorer har fortsatt öka och under de tre första kvartalen i år har totalt 140 maskiner och 67 traktorer efterlysts.

Antalet stulna entreprenadmaskiner fortsätter öka och värst drabbat är Stockholmsområdet, enligt statistik från Larmtjänst. Arkivbild

Under perioden har antalet efterlysta entreprenadmaskiner och redskap ökat med 14 procent jämfört med samma period 2018. Antalet efterlysta traktorer har ökat med 56 procent. Fram till och med september förra året hade 123 entreprenadmaskiner och 43 traktorer stulits jämfört med 140 maskiner och 67 traktorer under samma period i år, enligt statistik från Larmtjänst. 

Andelen traktorer och maskiner som inte har återfunnits är fortsatt hög. Av de 67 efterlysta traktorerna är 40 fortfarande försvunna. Andelen entreprenadmaskiner som inte har återfunnits är ännu högre. Av de 140 efterlysta maskinerna är närmare 80 procent, eller 110 stycken, fortfarande borta. 

Närmare hälften av efterlysningarna av entreprenadmaskiner och redskap kommer från Stockholms län.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 09 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Digitalt, självkörande och klimatsmart – så tror Bomag om framtiden

Under två dagar har Bomag bjudit in kunder och press till ”Innovations Days” vid fabriken och huvudkontoret i Boppard, en timmas bilresa norrut från Frankfurt. Den röda tråden genom dagarna har varit de tre ledorden; digitalisering, automatisering och minskade utsläpp. Bland annat har den självkörande välten Robomag  BW154 visats, som man kunnat se för första gången på Bauma tidigare i år.

 

Kommentera