Visst järnvägsunderhåll skjuts på framtiden

Trafikverket har beslutat att skjuta vissa planerade underhållsarbeten på framtiden. Detta för att anpassa underhållsplanen till bättre framdrift och undvika att överskrida de ekonomiska ramarna. 

Vissa planerade underhållsåtgärder på järnvägen skjuts upp meddelar Trafikverket. 

– Vi har aldrig utfört så mycket underhållsarbete som i år. Samtidigt har vi genomfört åtgärderna snabbare än beräknat. För att anpassa underhållsplanen till en bättre framdrift, och undvika att vi överstiger de ekonomiska ramarna, kommer vi därför att behöva justera underhållsplanen framöver, säger Sven Ödeen, chef för järnvägsunderhåll på Trafikverket.

Det handlar om 100 planerade åtgärder under de kommande sex åren som senareläggs, bland annat spår- och spårväxelbyten, ommålning av broar, byte av signalställverk och upprustning av kontaktledningar. Justeringen har hanterats genom att skjuta fram upphandlingar och tilläggsbeställningar. I några fall har förberedelser av upphandlingar avbrutits.

Inom pågående projekt sker en justering på cirka 60 miljoner kronor inom baskontrakten, och det sker inom ramen för kontraktsvillkoren. Däremot har Trafikverket inte avbrutit några redan upphandlade projekt.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 09 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste