Cat-finalen: Fortsatt medvind för Sverige

Den andra dagen i Caterpillars globala förartävling Operator Challenge fortsatte under onsdagen med framgångar för det svenska laget.
– Känslan är bra efter dagens tävlingar, säger Magnus Rundberg från Hässleholm, en av de svenska förarna som har goda chanser till en topplacering inför sista dagen.

Magnus Rundberg är en av tre av de svenska förarna som tävlar i Caterpillar Operator Challenge, där Europafinalen just nu pågår i Malaga. Foto: Pon

Den andra av tre tävlingsdagar fortsatte under onsdagen med två tävlingsgrenar för varje deltagare. För Magnus Rundbergs del handlade dagens första gren ”Load me up” om att snabbt och exakt lasta 30 ton grus i dumpern Cat 770G med hjälp av hjullastaren Cat 982M och maskinens integrerade vågsystem, CPM. Andra grenen ”Yoga balls” handlade om precision och försiktighet. Uppdraget bestod av att med hjälp av spakstyrning köra bandgrävmaskinen Cat 308 runt en bana och placera flera objekt med precision, i detta fall Yoga-bollar!

– Jag är nöjd med dagen. I hjullastargrenen hade jag bästa tiden i gruppen och i grävmaskinsmomentet var körtiden en av de bästa men jag fick tyvärr ett tidstillägg då jag råkade välta en av banans koner, berättar Magnus.

Inga sammanställda resultat presenterades under onsdagen, istället får deltagarna vänta till att torsdagens tävlingar avslutats. Magnus Rundberg ligger uppskattningsvis bra till i den totala toppen inför sista dagen men det är inget han vill fästa sig vid.

– Jag försöker att inte tänka på slutresultatet. Det handlar som alltid att ta det lugnt och försiktigt. Dessutom har nervositeten lagt sig. Men jag vet att det finns åtminstone en förare som gjort en fantastisk tid på min sista bana så det blir svårt att slå. Men visst finns det goda chanser att göra ett bra totalresultat, säger Magnus.

– Det är roliga tävlingsgrenar som passar mig och vi är ett gott gäng. Vi har på kort tid kommit varandra mycket nära i det svenska laget, fortsätter han.

Magnus Rundbergs sista gren "Lift me up" handlar om att snabbt och med fingertoppskänsla manövrera grävmaskinen Cat 320 genom en hinderbana med ett lyft betongblock.

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 10 oktober 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste