Märsta Förenade fortsätter med populär dag för barn

I sex år har Märsta Förenade visat upp delar av sin vardag för föräldrar och barn i närområdet på den mycket populära ”Barnens dag”. Intresset har varit fantastiskt och i maj i år slogs rekord med 5 800 besökare! Nu har man bestämt att det blir en fortsättning i maj nästa år.

Barnens dag hos Märsta Förenade i maj i år lockade rekordpublik på 5 800 besökare. Nu börjar man planera inför nästa års arrangemang. Foto: Sussi Lorinder

– Våra åkerier och chaufförer har tydligt talat om att man åter vill ge alla barn möjligheten att se hur vi arbetar, säger Mikael Andersson, vd på Märsta Förenade.

Niclas Larsered, Märsta Förenade, har börjat planera för nästa års Barnens dag den 10 maj 2020.

– Det glädjer även oss som arrangerar dagen eftersom vi bär med oss alla leenden från denna dag långt in på hösten, tillägger han.

När beslutet nu är fattat att det blir en ny Barnens dag även nästa år börjar planeringen inför det allt mer populära evenemanget.

– Vi började redan veckan efter årets Barnens-dag med att sammanställa tankar och erfarenheter från dagarna, säger Niclas Larsered, kommunikationschef och ansvarig för Barnens Dag på Märsta Förenade.

Att rodda ett arrangemang i den här storleken kostar en slant och med sig har Märsta Förenade många trogna samarbetspartners som gärna vill vara med och synas för alla barnfamiljer.

– Sammanslaget omsätter denna dag drygt en miljon, men utslaget per besökare, så är det inte mycket. Vi har många trogna samarbetspartners som gärna vill vara med och synas för alla familjer. Det är ju nästa generation av chaufförer, maskinförare och byggare som kommer.

Vad kan besökarna vänta sig inför 2020?
– Vi har valt att utöka de aktiviteter som har längst köer. Framför allt fyrhjulingar och medåkningen i lastbilarna. Vi kommer att ha dubbelt så många fyrhjulingar och 10 lastbilar för medåkning, berättar Niclas Larsered. I år fanns fyra fyrhjulingar, som sammanlagt körts 42 mil på en 200 meter lång bana samt åtta lastbilar som där 1 728 barn åkt med, totalt 87 mil längs en 500 meter lång slinga.

Antalet foodtrucks kommer också att utökas för att minska köerna för dem som vill köpa mat på plats. Någon form av uppvisning kommer det också att bli, men det vill man inte berätta om ännu.

– Det berättar jag inte nu, då tar jag ju bort spänningen! Mer information om det kommer när vi är närmare dagen D, säger Niclas Larsered hemlighetsfullt.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 15 oktober 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste