Förbättrade asfaltsfräsar gör drift och service mer effektiv

Caterpillar har uppdaterat flera av sina asfaltsfräsar för att bli mer effektiva, miljövänliga och med bättre komfort.

Caterpillar har lanserat uppdaterade versioner av asfaltsfräsar för halva körfält, bland annat modeller PM822. Foto: Caterpillar

Modellerna PM620, PM622, PM820, PM822 och PM825, som alla är asfaltsfräsar för halva körfält, uppfyller nu utsläppskraven enligt steg V och drivs av en bränsleeffektiv Cat C18 turboladdad, sexcylindrig dieselmotor. Asfaltfräsarna PM820, PM822 och PM825 har fått en ökad effektklassning till 597 kilowatts (800,6 hästkrafters) bruttoeffekt. Motorn har nu filter av patrontyp i flera delar. Denna utformning är miljövänlig, minskar spill och sänker byteskostnaderna.

Uppdaterade ledstänger ökar förarkomforten och underlättar planfräsningstillämpningar. De nya vridbara ledstängerna kan enkelt fällas undan och tas fram igen på höger sida när ett hinder kommer nära maskinen. Hopp vid hinder är enklare att utföra från förarplattformen med nya visuella indikatorer på sidoplåtarnas överkant som indikerar var rotorn är placerad och överensstämmer med markeringarna på sidoplåten.

Ytterligare förbättringar inkluderar en uppdaterad bandsprintsutformning. Den lägre sprintplaceringen ökar dragkraften och kraften i underredet vid fräsning i djupa eller hårda tillämpningar. Nya härdade bultmonterade slitskenor i stål sitter längs hela sidoplåtarna och en slitplatta på spillskyddsenheten minskar slitage och underhållsbehov.

Fräsarna erbjuds med Cat System K-fräsrotorer och ger effektivt materialflöde med utmärkt skärmönster. Rotorerna erbjuds med avstånden 8 millimeter, 15 millimeter och 18 millimeter för ett stort utbud av frästillämpningar. Konstruktionen med dubbla koner ger en pålitlig metod för att hålla verktygshållarna i blocken utan någon hållarpinne eller bult. Vändbara paddlar och höghållfasta legeringar ger bättre motståndskraft mot nötning och minskar slitaget för längre livslängd på rotorn.

Tillvalet Cat diamantbits har en ny design för System K-rotorerna och håller upp till 80 gånger längre än konventionella hårdmetallbits vilket förlänger intervallen mellan bitunderhåll, ökar produktionen och minskar driftkostnaderna.

PM620, PM622, PM820, PM822 och PM825 asfaltfräsar är högproduktiva och lättmanövrerade fräsmaskiner för halva körfält som används för kontrollerad borttagning av hela asfalts- och betongtrottoarer med en enda körning. En mängd olika alternativ, inklusive det integrerade Cat Grade Control-systemet, kan installeras för anpassning av maskinen som optimerar mångsidighet, produktivitet och komfort.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 16 oktober 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste