Tioårsjubilerande maskinshow som krossar rejält

I dagarna tre håller Fredheim live-demonstrationer av sammanlagt ett femtiotal produkter från Keestrack och Sandvik på sin anläggning i Spydeberg i Norge. Kunder från både Sverige och Norge är inbjudna att delta i den tioåriga traditionen.

Hela fem enheter drivs av det fristående motor- och generatorpaketet tillhörande konkrossen H6e. Just nu visas hela ekipaget live hos Fredheim Maskin under den populära traditionen "Oktoberdagarna". 

Bland nyheterna som visades upp vid vad som troligen är Europas största maskinvisning av kross- och sorteringsverk, finns konkrossen H6e som nu fått en försikt som tar bort allt 0-material innan materialet når konan. Den har en fristående motorenhet på 500 kVa som kan driva upp till fem maskiner samtidigt.

Erik Ryberg är tekniker på Fredheim Maskin och förklarar fördelarna med den fristående motorenheten på den nya H6e. 

– Det gör att produktionen blir mer effektiv och bränslesnål. Dessutom kan undvika att motorenheten utsätts för det värsta dammet, säger Erik Ryberg, tekniker på Fredheim Maskin.

– En annan fördel är att om motorn havererar kan man lätt lyfta dit ett nytt motorpaket och fortsätta produktionen betydligt snabbare än om man måste stå och skruva med motorn i maskinen på plats, fortsätter han.

Även käftkrossen B6e, som också har en fristående motorenhet, visades i produktion. Den har en kapacitet på 450 ton i timmen och väger 57,6 ton och är till stor del en mindre variant av B7-modellen.

Keestrack B6e visas på Fredheims "oktoberdagar" som pågår till och med imorgon, lördag.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 18 oktober 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste