”Vi står inför en period av tuffare marknadsförhållanden”

Volvo har fortsatt hålla en god lönsamhet även under det tredje kvartalet i år. Det framgår av kvartalsrapporten som publicerades idag. Omsättningen uppgick till 99 miljarder, rörelseresultatet förbättrades till 10,9 miljarder och rörelsemariginalen uppgick till 11 procent.

Efterfrågan på anläggningsmaskiner sjunker och Volvo har nu börjat sänka sin produktionsvolym. "Vi står inför en period av tuffare marknadsförhållanden", skriver Volvos koncernchef Martin Lundstedt i den senaste kvartalsrapporten. 

– Våra serviceintäkter var stabila i kvartalet, till följd av fortsatt god aktivitetsnivå och utnyttjande av våra kunders flottor. Däremot minskar efterfrågan på nya fordon och vi står inför en period av tuffare marknadsförhållanden, skriver Martin Lundstedt, vd och koncernchef i en kommentar till kvartalsrapporten.

För anläggningsmaskinerna minskade orderingången med nio procent under det tredje kvartalet jämfört med samma period i fjol.

Även om många marknader nu kommer ner från sina tidigare höga nivåer förväntar vi oss att låga räntor och behovet att investera i infrastruktur i många länder kommer att fortsätta ge stöd åt efterfrågan över tid, skriver Martin Lundstedt vidare men konstaterar också att volymen för anläggningsmaskiner kommer minska och man har redan ni börjat anpassa sig för en lägre produktionsvolym.

– Vi har sänkt våra produktionsvolymer, och kommer att fortsätta göra det, för att anpassa oss till den lägre efterfrågan och minska lagren av maskiner hos oss och våra återförsäljare, uppger Martin Lundstedt.

Nettoomsättningen under det tredje kvartalet med fyra procent för Volvo CE:s del till 17,9 miljarder kronor och rörelseresultatet uppgick till 2,2 miljarder kronor, motsvarande en rörelsemarginal på 12,2 procent.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 18 oktober 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste