Maskinia auktionerar ut grävmaskin i kampen mot cancer

Maskinia fortsätter sitt sociala engagemang och auktionerar nu tillsammans med Klaravik ut en unik grävmaskin till förmån för Mustaschkampen och kampen mot prostatacancer. Den här gången är det en entons Doosan och utgångspriset är 170 000 kronor.

Doosan DX10z Blue Edition kommer under november auktioneras ut till förmån för Mustaschkampen och kampen mot prostatacancer. Foto: Maskinia

Under Svenska Maskinmässan 2018 auktionerade Maskinia ut den unika Doosan DX140W-5 Black Edition vilket inbringade det fantastiska beloppet 762 000 kr som fördelades i tre lika delar mellan de tre organisationerna Bröstcancerförbundet, Prostatacancerförbundet samt Barncancerfonden. Nu fortsätter företaget sitt engagemang i dessa frågor och deltar i Prostatacancerförbundets insamling Mustaschkampen 2019 som pågår under november månad.

Den maskin som auktioneras ut den här gången är en Doosan DX10z på cirka ett ton som budgivarna under november månad har möjligheten att ropa hem. Maskinen är folierad i Mustaschkampens blåa färger och är dekorerad med Mustaschkampens- och deltagande företags loggor. Maskinens nya beteckning är nu Doosan DX10z Blue Edition och är utrustad med tiltmellandel från RF System och skopor från engcon. RF System och engcon, tillsammans med Maskinia och auktionssajten Klaravik är de fyra företag som tillsammans gör detta bidrag möjligt.

Auktionen startar den första november på klaravik.se och pågår till och med fredagen 29:e november, då det vinnande budet klubbas. Utgångspriset är satt till 170 000 kronor och hela det totala beloppet kommer att gå till Mustaschkampen 2019.

-– Vi är otroligt glada för att Maskinia tillsammans med partners, återigen ställer upp och stöttar vår kamp mot prostatacancer. Bidraget möjliggör att vi kan bidra ännu mer till forskningen för att förbättra cancervården och på sikt förhoppningsvis lösa prostatacancergåtan. I takt med att prostatacancer, som är Sveriges vanligaste cancerdiagnos, blivit mer känt har forskningen tagit ordentlig fart och mer resurser behövs verkligen, säger Göran Hellberg, generalsekreterare Prostatacancerförbundet.

Möjlighet att beskåda maskinen finns under Maskiniadagarna 2019 i Linköping som pågår 15–16 november.

Auktionen hittar ni här: https://www.klaravik.se/auction/product/gravmaskin-doosan-dx10z-med-tillbehor-valgorenhetsauktions/

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 31 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste