Stort intresse när OP visade senaste nytt inom flisning

Intresset var stort när OP bjöd in till demonstationsvisning av flismaskiner och lastbilsekipage förra veckan. Doppstadt, som säljs av OP System i Sverige, var på plats med en lastbilsmonterad flishugg, ny för den svenska marknaden.

 

Doppstadt, som säljs av OP System i Sverige, var på plats med en lastbilsmonterad flishugg, ny för den svenska marknaden när OP bjöd in till demovisning inom flisning förra veckan. Foto: OP System

Flishuggen är monterad på en treaxlad lastbil, men finns också att tillgå i fyraxlig version och båda med VBG-drag. Drivningen sker från lastbilen via kardanaxel. Doppstadt har gjort det enkelt för chauffören med en bra komfort och bra sikt vid körning av maskinen. Det långa matarbordet med lastavkänning och den aggressiva matarrullen gör det enkelt att förse maskinen med material. Att ställa om maskinen till en annan filstorlek görs genom att justera mothållen och byta siktroster. Operationen visades under demonstrationsdagen.

– Denna maskin är en maskin som vi tror mycket på och kompletterar vår serie av Doppstadt flishuggar, säger Olle Karlsson, säljare på OP System.

OP System tillsammans med företaget Elit-Miljö visade också upp terminalhuggen Doppstadt DH910. Elit-Miljö har använt Doppstadt under många år och ägaren Jan Svensson är nöjd med den senaste terminalhuggen med Volvo motor som gör att han kan öka kapaciteten ytterligare mot tidigare.

OP Erjo visade med sin kund Hallands Flis och Transport AB en alldeles ny terränggående flishugg av modellen Erjo 9/93 RCA monterad på en Eco-Log 574 skotare.

OP Erjo visade med sin kund Hallands Flis och Transport AB en alldeles ny terränggående flishugg av modellen Erjo 9/93 RCA monterad på en Eco-Log 574 skotare. Hallands Flis och Transport med ägarna David och Fredrik Arvidsson från Heberg jobbar med skogsflisning och transport åt Stora Enso och Vida. De har dessutom egen terminal och flisar även åt privatpannor.

Föraren Patrick Uhlin demonstrerade driften, den höga kapaciteten och tippade slutligen sina lass på marken för att visa på fliskvaliteten efter en Erjo-hugg.

Med containern uppe och arbetsplattformen utdragen för demo av knivbyte diskuterades OP Erjos alla teknik- och kundlösningar. Åskådare tillsammans med säljare och servicetekniker klättrade runt på maskinen mellan demonstrationerna. OP Erjo konstruerar, tillverkar och servar stationära och mobila flishuggar i olika storlekar sedan drygt 50 år. Företaget är placerat i Markaryd och ingår sedan 2016 i OP Gruppen.

– Det känns oerhört viktigt att vi inom OP Gruppen tillsammans med våra systerföretag visar upp vår styrka och bredd en dag som denna, säger OP Erjos vd Johan Henricson.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 01 november 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste