De väger lastbilarna i farten

Motus Weighing AB i Göteborg har tagit fram en metod för att väga lastbilar utan att de behöver stanna på vågen. Gislaveds Energi är en av de första kunderna i Sverige som installerat det nya systemet.

Tamtron är sedan en tid tillbaka svensk återförsäljare för Motus Weighings produkter och en första installation har nu gjorts hos Gislaveds energi. 

Tamtron Sverige AB marknadsför sedan en tid Motus Weighings produkter i Sverige. Gislaveds Energi är en av de första kunderna till det nya samarbetet mellan Motus Weighing och Tamtron. Tamtron har installerat en standard sex meters fordonsvåg varefter Motus Weighing installerat sina produkter MHS och LSV. Sammantaget innebär detta att ett fordon köra över vågen och vägningsresultatet presenteras med en noggrannhet på ned till ±0,1% beroende på vågens specifikationer, utan att man behöver stanna på vågen.

Två kameror fotograferar registreringsskyltarna på ekipagen, identifierar registreringsnumret automatiskt och knyter detta till vikten. All data kan omedelbart nås via det mobila systemet LSV, vilket möjliggör total frihet för användare och administratörer. Resultatet blir ett spårbart register med artiklar, vem som levererat, när det levererades, från vem och lastens energiinnehåll för att nämna några punkter. Kort sagt samma funktioner som i äldre vågsystem men till en mycket lägre investering- och underhållskostnad.

Gislaved Energi AB säljer el, fjärrvärme och andra energitjänster. De har installerat Motus-systemet för att underlätta och få bättre kontroll i sin hantering av skogsbränsle.

– Eftersom detta är en av de första gemensamma installationerna med Motus Weighing är vi väldigt nöjda med resultatet, säger Fredric Johnsson, säljare på Tamtron. Det är ett bra exempel på att vårt samarbete skapar ett stort mervärde för våra kunder i och med att den unika tekniken ger helt nya möjligheter.

– Nu blir våra kunder av med köer, utsläpp och hinner mer på sin arbetsdag utan att riskera noggrannheten. Vi är mycket stolta över att ha Gislaved Energi som kund, säger Kristjan Stefansson, säljare och projektledare för installationen.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 05 november 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste