Uppdaterade lastmaskiner med egenskaper från de större

Caterpillar presenterar nu uppdaterade versioner av de mindre hjullastarna 926M, 930M och 938M med en rad förbättringar kring sikt, komfort och prestanda.

Cat 930M har uppdaterats och fått flera egenskaper från de större maskinerna. Foto: Caterpillar

Egenskaper från de större lastmaskinerna har nu tagit med ner till det mindre segmentet och de tre nya modellerna uppvisar nu bättre effektivitet, minskat underhåll och ökad livslängd.

En ny konstruktion med gjutet kardanrör för de nya Cat 930M- och 938M-modellerna förbättrar operatörens sikt över fästet när den befinner sig i en upphöjd position. De nya standardlyftarmarna erbjuder 100 procent mer synlighet av gaffelspets och 50 procent mer syn på skopan för att förbättra driftseffektiviteten. Slangdragning nära sidan av lyftarmarna hjälper till att förbättra synligheten när den är utrustad med den tredje funktionen hjälplinjer gruppering.

De nya maskinerna har också ett snabbkopplingssystem,Fusion Quick Coupler, som också förbättrar sikten avsevärt över redskapet i applikationer för materialhantering. Med sitt elektrohydrauliska kopplingsapplikationssystem aktiverat bekvämt från insidan av hytten ökar den gjutna kopplingsramen i enstycke med förflyttade manövreringscylindrar fästets synlighet genom kopplingen med upp till 85 procent samtidigt som fördelarna med fusionssystemet bibehålls.

Maskinerna har fått uppgraderad stol där föraren kan sitta bekvämt hela arbetspasset. Tygets konstruktion i det nya sätet ger bättre luftflöde. Ett orangefärgat säkerhetsbälte är standard. Det finns tre olika stolsutföranden att välja mellan: standard, deluxe och premium.

Motorn i 930M är en Cat C7.1 som uppfyller steg V-kraven. Med den nya motorn har maskinen fått fem procent fler hästkrafter och fem procent högre brytkraft.

Dessa nya hjullastarmodeller integrerar nu sömlöst flera alternativ som vanligtvis finns på stora och medelstora Cat-hjullastare. Entreprenörer kan nu välja att utrusta sina små lastare med Cat Production Management (CPM ), Autolube, däcktrycksövervakning (TPM) och hydrauliska belastningsventiler.

.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 07 november 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste