använd ej" /> Götene Ufo och Siljum Mekan går samman - Entreprenadaktuellt

Götene Ufo och Siljum Mekan går samman

Siljum Mekan AB och Götene Ufo AB har från och med den första november i år samma ägare i form av det nybildade holdingbolaget GUSE AB som förvärvat 100 procent av aktierna i båda bolagen per detta datum.

Götene Ufo och Siljum Mekan får samma ägare i det nybildade holdingbolaget Guse AB. 

GUSE AB ägs gemensamt av de tidigare ägarna till Götene Ufo AB och Siljum Mekan AB och har sitt säte i Göteborg.

Götene Ufo AB har huvudkontor och tillverkning i Götene och ett säljkontor med lager i Umeå. Bolaget har funnits sedan 1953 och har idag 49 anställda. Omsättningen beräknas hamna på 105 miljoner kronor. Götene Ufo AB har ett av marknadens bredaste produktsortiment av redskap till grävmaskiner och hjullastare.

- Vi har lärt känna ägarna till Siljum Mekan AB under en tid och tycker att vi har likvärdiga värderingar och ser på vår marknad, våra produkter, kunder, leverantör och personal på ett likvärdigt sätt, och då kom vi fram till att det är bättre att vi göra detta tillsammans, både för oss själva och för kunderna, säger Sven Lans, vd för Götene Ufo AB och en av delägarna i det nya ägarbolaget.

Båda bolagen har sina styrkor, och tillsammans får vi ett riktigt vasst koncept och ett mycket starkt och unikt kunderbjudande fortsätter Lans.

Siljum Mekan AB ligger i orten Bygdsiljum mellan Umeå och Skellefteå. Bolaget, i dess nuvarande form, har funnits sedan 1987 och har idag 15 st anställda och en omsättningen på ca 30 mkr. Siljum Mekan har ett mycket starkt produktsortiment inom främst kategorin snöröjning.

- Det känns jättekul att vi fått denna affär i hamn säger Alf Spets, vd på Siljum Mekan AB.
Att vi nu skall jobba ihop blir väldigt spännande, och tillsammans får vi betydligt större resurser, både på produktion, konstruktion, utveckling och försäljning, det gör att vi kan hålla ännu högre hastighet i att ta fram unika kvalitetsprodukter som våra kunder efterfrågar.Det viktiga framöver är att vi fortsätter försöka sätta våra kunder i fokus, säger Alf Spets.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 07 november 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste