Engcons grundare prisad igen

Engcons grundare Stig och Monica Engström har fått Guldgalans "Innovation Award" för sitt arbete med att utveckla företagandet och skapa framtidstro i Norrlands inland.

Stig Engström, grundare av Engcon har fått innovationspris på Guldgalan för sitt arbete med att utveckla företagandet och skapa framtidstro i Norrlands inland.

Juryns motivering lyder: Med en passion för den bygd de lever och verkar i har Monica och Stig Engström under många år inte bara lagt tid på sin egen resa med Engcon, utan envist och lojalt stöttat lokala entreprenörer att utveckla sin innovationskraft. Det i sin tur har skapat en framtidstro och gnista i Strömsunds kommun som också spiller över till andra delar av Jämtlands län.

Monicas förmåga att skapa framgångsrikt entreprenörskap har länge haft stor betydelse för ett mer näringslivsvänligt Strömsund. Genom att investera i startup-bolag inom ny teknik bidrar hennes egna bolag i Monen koncernen till att främja teknisk kompetensutveckling i Norrland.

Med en imponerande ambitionsnivå har Stig utan att tveka tagit Strömsund till världen. Hans kärlek till sin hembygd och ansvar för densamma har format Engcon till det lokala-globala företag det är idag. Mycket målmedvetet och med kunden i fokus har han byggt en världsomspännande verksamhet med rötterna stadigt förankrade i den jämtländska myllan. Industrialism och företagande i Norrlands inland tycks vara ett vinnande koncept.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 07 november 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste