använd ej" /> Forskare ska följa säkerhetsparken - Entreprenadaktuellt

Forskare ska följa säkerhetsparken

AFA Försäkring har bidragit med drygt 3,2 miljoner kronor till ett forskningsprojekt för att kartlägga internationell forskning inom säkerhetsområdet, erfarenheter från säkerhetsparker och säkerhetsarbete i svens byggindustri.

Forskare vid Luleå universitet har fått pengar från AFA Försäkring för att utvärdera träningen i byggbranschens säkerhetspark vid Arlanda och att kartlägga vilken forskning och erfarenhet som finns kring detta. Arkivbild

Avsikten är att kartläggningarna ske ge en bra grund för säkerhetsutbildningarna i den nystartade säkerhetspark som Sveriges byggindustrier står bakom vid Arlanda. Det är forskaren Jan Johansson vid Luleå tekniska universitet som har fått pengarna för att kartlägga internationell forskning inom säkerhetsområdet, erfarenheter från säkerhetsparker och säkerhetsarbete i svensk byggindustri. I samarbete med träningsanläggningens ledning ska grundläggande säkerhetsprinciper sedan införlivas i verksamheten. I projektet ingår också att utvärdera resultaten av träningen för att bidra till dess utveckling.

Projektet pågår till och med november 2022 och förväntas leda till en mer gemensam syn på säkerhetskultur i byggbranschen och en ökad kunskap om hur man kan arbeta säkert. Resultaten väntas också bidra till att minska antalet arbetsolyckor och arbetssjukdomar i byggindustrin.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 13 november 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste