Världens första stavvibrator med utbytbart batteri

Wacker Neuson lanserar nu världens första stavvibrator med utbytbart, uppladdningsbart batteri på marknaden, som ett ryggsäckssystem.

Wacker Neuson lanserar nu världens första stavvibrator med utbytbart, uppladdningsbart batteri på marknaden, som ett ryggsäckssystem. Foto: Wacker Neuson

Det stavvibratorsystem med uppladdningsbart batteri som först ställdes ut på Bauma 2019 är nu omgående tillgängligt. Via ryggsäcken med uppladdningsbart batteri och omformare är det möjligt att arbeta utan anslutningskabel. För användaren betyder det ny rörelsefrihet och högre användarkomfort vid betongkomprimering. Det kraftfulla, uppladdningsbara litiumjonbatteriet erbjuder energi för en hel arbetsdag, uppger Wacker Neuson.

Med den senaste utvecklingen, den batteridrivna stavvibratorn IEe, kan användaren nu arbeta ännu snabbare och bekvämare jämfört med tidigare produkter på marknaden. Det kraftfulla, uppladdningsbara litiumjonbatteriet sätts in i en ryggsäck med omformare (ACBe). Därigenom bär användaren den med sig direkt i betongarbetet och en lång strömkabel är inte längre nödvändig. I synnerhet på stora ytor sparar den i jämförelse med kabelanslutna stavvibratorer mycket tid, såsom när stavvibratorn flyttas runt eller vid omkopplingen av en extern omformare till andra strömkällor. Dessutom kan användaren röra sig fritt eftersom denne inte behöver ta hänsyn till kabel eller skyddsslang som ligger på marken. 

- Vi är det enda företaget på marknaden som erbjuder en ryggsäck med utbytbart, uppladdningsbart batteri. Därmed kan våra kunder använda samma uppladdningsbara batteri också i andra byggmaskiner från vår produktportfölj, eller arbeta med det andra uppladdningsbara batteriet när det första laddas upp. Med denna utveckling av vår befintliga produktportfölj erbjuder vi våra kunder en mycket flexibel och komfortabel lösning för komprimering av betong, säger Stefan Pfetsch, vd för Wacker Neuson Produktion GmbH.

Kombinationen av uppladdningsbart batteri och stavvibrator erbjuder de sedvanliga fördelarna i Wacker Neusons IE-serie: Vibratortuben är härdad i den främre tredjedelen och högfrekvensdriften garanterar ett stabilt varvtal, därigenom uppnås optimal kvalitet på betongen vid betongkomprimeringen. Dessutom är den robust, slittålig och tillförlitlig. Det nya stavvibratorsystemet är modulärt uppbyggt: Stavvibratorer med olika storlekar på vibratortuber och längder på skyddsslangar kan anslutas till ryggsäcken med det uppladdningsbara batteriet Därigenom kan t.ex. uthyrare bygga upp ett komplett sortiment av storlekar på vibratortuber och skyddsslangar mot låga investeringskostnader och erbjuda passande lösningar för olika arbetsinsatser. Kunderna kan på så sätt välja mellan tre olika längder på standardskyddsslangar (1,5 - 3 och 5 m) samt vibratortuber i tre olika diametrar (38, 45 och 58 mm).

Till dessa utsläppsfria byggmaskiner för komprimering i Wacker Neusons portfölj av nollutsläppsprodukter finns också en grävmaskin dual power, en hjullastare, en banddriven- och en hjuldriven dumper. För introduktion på marknaden förbereds också en eldriven minigrävmaskin på 1,7 ton. Därigenom kan en hel byggplats i t.ex. tät stadsmiljö drivas helt utsläppsfritt.

 

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 18 november 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste