”Vi har sålt långt över förväntan”

Det första året med Mecalac har varit långt över förväntan för P-O Nilsson och Anders Thoresson på GMS Grävmaskins-specialisten. 
– Vi hade en förhoppning om att sälja 20 maskiner det första året. Vi har långt mer än dubblat det, berättar P-O Nilsson. 

 

P-O Nilsson, Grävmaskinsspecialisten GMS, har aldrig varit med om ett liknande intresse för en maskin under sina 40 år i branschen. 
– Vi har sålt långt över förväntan säger han om det första året med Mecalac.Foto: Ann-Louise Larsson


Grävmaskinsspecialisten tog tillfället i akt att visa upp Mecalac på höstens entreprenad­mässor. I norr deltog man via den nya återförsäljaren Eson Trading som företaget förvärvade under sommaren. 

– Eson Trading var en viktig pusselbit för oss i att bli rikstäckande, säger P-O Nilsson. Han har jobbat i entreprenadmaskinsbranschen i över 40 år och har aldrig varit med om ett liknande sug efter maskiner. 

– Vi har verkligen lyckats fylla ett behov på marknaden med de här maskinerna. Jag har aldrig varit med om ett liknande intresse under min tid i branschen, berättar han. 

På Entreprenad Live var intresset för Mecalacs produkter väldigt stort och montern välbesökt. Grävmaskinerna som erbjuder ”det lilla extra” går hem hos de svenska maskinentreprenörerna och modellen 15MWR har varit mest populär. På hjullastarsidan, där maskinerna i grunden är gamla Ahlmann, är det modellen AS900 som är mest populär.

– Vi ser mässan som startskottet för vår ordentliga satsning på den svenska marknaden. Nu har vi en rikstäckande organisation på plats och kan fortsätta jobba framåt, säger P-O Nilsson. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 20 november 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste