Drivex självklara i styrsystemsutveckling

Drivex AB har, tillsammans med systemutvecklaren Excidor AB och Swecon, funnits med från start i utvecklingen av styrsystemet ExciControl MH, och därför har Drivex-redskap varit ett självklart redskapsval i styrsystemet redan från början.

 

I en meny i displayen, som sitter monterad i förarhytten, väljer du enkelt med touchknapparna vilket av Drivex-redskap du vill använda och styr sedan redskapets olika funktioner via touchdisplayen. Foto: Drivex

De maskinägare som utrustat sin lastmaskin med styrsystemet ExciControl MH kan sedan systemet lanserades styra sina Drivex-redskap, exempelvis vikplog, sandspridare, gaffelställ eller sopmaskin med det nya systemet.

I en meny i displayen, som sitter monterad i förarhytten, väljer du enkelt med touchknapparna vilket av Drivex-redskap du vill använda och styr sedan redskapets olika funktioner via touchdisplayen.

Är din maskin utrustad med ExciControl MH så har du även möjlighet att starta och stoppa ditt redskap direkt i displayen samt styra mängden olja till redskapet, vilket spar både bränsle och material. Detta gör att det för sandspridare finns möjlighet att ställa in den önskade mängden material du vill sprida, och genom ett val i displayen starta hydraulikfunktionen. Systemet avläser maskinens hastighet och motorvarv och anpassar därefter mängden material så att du alltid får den mängd du önskar.

Till alla Drivex-redskap med 7-polig kontakt monteras enbart en standardadapter för övergång till 13-polig kontakt för att kunna använda redskapet tillsammans med ExciControl MH.

– Då vi var med från början i utvecklingsprocessen fick vi möjlighet att påverka mycket av de funktioner som nu finns i systemet och därigenom kan de som använder Drivex-redskap utnyttja alla fördelar som systemet ger, säger Robert Eriksson, ansvarig för produktutvecklingen på Drivex AB.

ExciControl MH monteras av Swecon på hjullastare från Volvo.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 22 november 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste