Electric Site fick europeisk utmärkelse

Skanska och Volvo CE:s gröna utvecklingsprojekt Electric Site nominerades som ett av projekten när den europeiska branschorganisationen för bergmaterialindustrin UEPG samlade branschen för prisutdelning i Bryssel.

Skanskas och Volvo CE:s utvecklingsprojekt "Electric Site" fick nyligen ta emot ett särskilt uppmärksammande vid den europeiska branschorganisationen UEPG för bergmaterialindustrins sammankomst i Bryssel. 

Electric site är ett utvecklingsprojekt där Skanska och Volvo tillsammans tagit fram världens första utsläppsfria bergtäkt, med eldrivna tunga entreprenadmaskiner och ett smartare sätt att styra logistiken.

Priserna som delades ut syftar till att uppmärksamma åtaganden och projekt som bidragit till att utveckla branschen för ökad hållbarhet. Skanska nominerades till pris i klassen för bästa innovativa process eller produkt. Priset gick dock till det österrikiska företaget Pichler som tagit fram en ny teknik för utrullning av murbruk, vilken är särskilt anpassad till energisnåla hus. Men Skanska gick inte lottlösa, utan fick ett särskilt uppmärksammande för att ha bidragit till att utveckla branschen genom Electric site.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 25 november 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste