Prisad lärare inom anläggning

Andreas Markstedt, yrkeslärare på bygg- och anläggningsprogrammet på Strömbackaskolan i Piteå, har utsetts till årets yrkeslärare 2019.
– Detta är ju helt fantastiskt. Det finns så många fantastiska yrkeslärare i landet som jobbar hårt för att ge den bästa utbildningen de kan till sina elever. Vi yrkeslärare är viktiga, säger Andreas Markstedt.

Andreas Markstedt, till höger, lärare inom bygg och anläggning har tillsammans med Sandra Peterson utsetts till Årets yrkeslärare 2019.

Genom att utse Årets Yrkeslärare vill WorldSkills Sweden, som ligger bakom Yrkes-SM, Yrkes-EM och Yrkes-VM, lyfta fram de duktiga yrkeslärare vi har i Sverige och sprida goda exempel på de fina insatser som yrkeslärare gör landet runt.

– Årets Yrkeslärare är ett pris för att uppmärksamma duktiga yrkeslärare, just för att de spelar en väldigt viktig roll i samhället. De säkerställer att yrkesutbildningarna presterar och levererar på hög nivå och är attraktiva för eleverna, vilket är väsentligt för Sveriges framtid, säger Pontus Slättman, vd på WorldSkills Sweden.

På årets Yrkesutbildningsgala delades priset ut och förutom Andreas Markstedt fick även Sandra Peterson, Linköping ta emot utmärkelsen. Båda två har uppfyllt de kriterier för utmärkelsen Årets Yrkeslärare. De har dessutom överträffat dessa kriterier på olika sätt med ett utmärkande stort engagemang och samverkan med branschen. De har visat god kreativitet och outtröttligt arbetar för elevers, utbildningens och branschens bästa när det kommer till yrkesutbildning i världsklass:

lyckats entusiasmera elever till lärande och kunskapssökande

Har en uthållig och god relation till arbetsgivare och förmåga att möta dessas krav på kvalitet

Har lärarbehörighet

Samarbetar på ett naturligt sätt med övriga kollegor inom exempelvis gymnasiegemensamma ämnen.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 29 november 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste