Komatsu lanserar ny lastmaskin

Komatsu har nyligen lanserat den nya hjullastaren WA80M-8 som ger en förstklassig komfort, optimal sikt och förbättrad säkerhet bland mycket annat.

Komatsu WA80M-8 beskrivs som en allroundmaskin i kompakt format och högklassig komfort. Foto: Komatsu

– Den nya WA80M-8 är en riktig allround-maskin, säger Michael Wadsack, produktchef på Komatsu Europe. Kompakta dimensioner, utmärkt sikt och en mängd olika alternativ gör denna senaste Komatsu kompakta hjullastare till allas favorithjälpreda på arbetsplatsen.

Maskinen kan köras i 40 kilometer i timmen med det nya high-speed-alternativet och är ett mångsidigt verktyg för ett stort antal användningsområden, utrustat med hydrauliskt snabbfäste, Easy Fork-kinematik och ett stort antal redskap.

Easy Fork innebär att föraren kan transportera laster med pallgafflar parallellt med marken utan att behöva justera gafflarna.

Arbetsvikten är 5 995 kilo och har en motoreffekt på 72 hästkrafter, som gör att den klarar även lite tuffare uppdrag. En helt automatisk hydrostattransmission ger kraft till alla fyra hjulen.

Låg tyngdpunkt ger bra stabilitet och kompakt format och konstruktion ger bra sikt runtom maskinen. Den nya stora och multifunktionella displayen har menysystem på 15 olika språk.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 06 december 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste