Volvo stärker upp inom autonom mobilitet

Volvo Group har investerat i företaget Apex.AI med syfte att finansiera utvecklingen av en säkerhetscertifierad programvara för autonoma system.

Volvo-koncernen har köpt ett amerikanskt företag med syfte att finansiera en säkerhetscertifierad program för autonoma system. HX01 är ett exempel på ett autonomt fordon från maskintillverkaren. Arkivbild

– Det här är en investering i ett spännande företag som möjliggör förenklad utveckling av säkerhetscertifierade system, säger Anna Westerberg, tillförordnad vd för Volvo Group Venture Capital och Senior Vice President, Volvo Group Connected Solutions.

Apex.AI har sedan 2017 sin bas i Palo Alto Silicon Valley, USA. De bygger en vidareutvecklad version av ett robotoperativsystem (ROS), en programvara med öppen källkod för robotsystem och autonoma system. Denna version av ROS, som kommer att ISO26262-certifieras enligt funktionell säkerhetsstandard, möjliggör för företag att ta autonoma fordonsprojekt vidare till produktion. 

– Apex.AI har ett lovande produktutbud inom kommersiell distribution för autonoma system”, säger Dan Tram, Investment Director Volvo Group Venture Capital baserad i Silicon Valley.  

I enlighet med Volvokoncernens strategiska prioriteringar och baserat på de trender som formar framtidens transporter fokuserar Volvo Group Venture Capital på investeringar inom självkörande lösningar, uppkopplade tjänster och elektrifiering, globalt med fokus på Europa och Nordamerika.

 

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 10 december 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste