Norrvidinge storsatsar på bemannade entreprenadmaskiner

Norrvidinge kommer att satsa hårt framåt genom att utveckla affärsenheten, entreprenadmaskiner.
– Vi ser att vi har mycket att ge på det området, säger företagets grundare och marknadschef Martin Nilsson.

 

Norrvidinge kommer att satsa rejält på att hyra ut maskiner med förare. Idag har man ett 40-tal bemannade enheter, men planen är att öka på dessa en hel del framöver, berättar företagets marknadschef och grundare Martin Nilsson. Foto: Ann-louise Larsson


I dagsläget erbjuder företaget ett 40-tal enheter med förare, men kommer att satsa på att öka antalet kraftigt framöver.

– Vi ser att efterfrågan ökar, säger Martin Nilsson. Han upplever, till skillnad från många andra företag, inga svårigheter att hitta personal att bemanna maskinerna med och just personalen är något som Martin gång på gång framhåller som en av framgångsfaktorerna för Norrvidinge, som vuxit kraftigt de senaste åren.

– Det är ett handplockat, duktigt och ungt gäng som är väldiga viktiga för oss, säger Martin Nilsson.

Förutom maskiner med förare hyr man även ut maskiner utan förare i ett eget uthyrningsbolag som erbjuder ungefär 200 maskiner från de minsta upp till bjässar på 45 ton.

Norrvidinge startade som en maskinstation inom lantbruk år 2000 och har sedan dess byggt på med flera ben inom maskinuthyrning och återvinning.

Företaget jobbar över hela södra Sverige och är ett av få i området som har egen mottagning för schaktmassor, betong, asfalt med mera.

– Vi har även egen provtagning för att avgöra om massorna är förorenade eller inte, berättar Martin Nilsson.

En hel del av materialet körs till depåerna men man erbjuder också möjlighet att sortera på plats ute hos kunden och har under de senaste åren köpt in flera mobila kross- och sorteringsverk.

– Vi försöker alltid att ligga i framkant och vara först med det senaste. Återvinning är något som vi tror kommer att öka framöver, säger Martin Nilsson.

Det senaste året har företaget varit ordentligt i köpartagen och har förvärvat hela fyra företag. Sist i raden är EliaExpress i Halmstad som man kommer att ta över vid årsskiftet, vilket både utökar företagets geografiska spridning och antalet fordon rätt rejält.

– EliaExpress är ett väletablerat företag i Halmstad som ger oss ett tillskott på ungefär 70 fordon och en bra igång på marknaden i området.

Norrvidinge-koncernen omsätter ungefär 850 miljoner kronor och ser ingen tillstymmelse till avmattning på marknaden.

– Vi slog omsättningsrekord i oktober och har fulltecknade orderböcker för den närmaste tiden, säger Martin Nilsson.

Företaget blev nyligen också utsett till ett av Sveriges drygt 700 ”superföretag” och har även en titel som ”mästargasell” i ryggsäcken, vilket innebär att man tre år i rad utsetts till ett av de snabbast växande företagen i sitt län.
 

Återvinning är ett annat affärsområde som man ser ökar och på de egna depåerna har man möjlighet att ta emot den mesta typen av material och har även möjlighet att göra egna provtagningar.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 11 december 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste