Infranord renodlar maskinavdelning

Infranord omorganiserar och nybildar en renodlad verksamhet för att tillhandahålla bemannade och obemannade järnvägsmaskiner både internt och till externa parter.

Infranord omorganiserar sin avdelning produktionsstöd till en renodlad maskinavdelning som ska tillhandahålla järnvägsmaskiner till företagets egna projekt men även till externa kunder. Foto: Infranord

Med målsättningen att säkerställa ökad säkerhet och lönsamhet gör Infranord justeringar i bolagets organisation. En av dessa är nybildade Infranord Maskin, som är en renodling av den tidigare avdelningen produktionsstöd. Enheten kommer att tillhandahålla bemannade och obemannade järnvägsmaskiner till Infranords projekt och i en ökad omfattning även till externa parter. Nuvarande chef för produktionsstöd Anders Nygårds blir chef för den nya enheten. Nuvarande regionchef syd, Ulf Ragnarsson, kommer att ta en central roll i den nybildade enheten Infranord maskin.

–  Jag ser den nybildade enheten Infranord maskin som en intressant utveckling av Infranords affär. Vidare stärker förändringarna i sin helhet bolagets affärsdrivande enheter samtidigt som omkostnaderna sänks, säger Infranords vd Henrik Löfgren, i ett pressmeddelande.

Vidare förstärker Madeleine Segerqvist och Mansour Ahadi Infranords koncernledning; Madeleine i rollen som chef verksamhetsutveckling och Mansour i rollen som regionchef syd. Madeleine verkar idag som projektchef på Infranord och Mansour arbetar på NCC som chef verksamhetsutveckling och har lång erfarenhet från chefsbefattningar på NCC och Svevia.

Avdelningarna HR och säkerhet bildar en ny sammanslagen funktion, Personal och säkerhet, ledd av Pierre Makdessi.

Förändringarna träder i kraft den 1 mars 2020.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 20 december 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste